Pin It

Widgets


posted by Mohd Fadzil Bin Abdul Hanid on

No comments

Software : Perkongsian

Malam ni lepas bertugas kat Unit Kebajikan MHS, x banyak masalah sebab kemasukan bagi Diploma ni sikt je. Cabaran sebenar kemasukan Degree nanti. Sebab baru lepas buat montaj untuk Jawatankuasa Penaja Kelab Sahabat 1 Malaysia UTHM, maka elok kiranya berkongsi software ni untuk rakan-rakan sekalian. Penulis tinggal 6 bulan lagi di UTHM, maka sekarang ni rancak la turunkan ilmu-ilmu unik ni kat mana-mana orang yang nak belajar. Sebelum ni agak esklusif la ilmu ni untuk penulis sebab belajar sendiri je. Satu yang menarik penulis memang suka untuk Editing Video, Montaj, Slide dan seangkatan dengannya. Ada jugak la cita-cita untuk jadi Pengarah Filem, hehe. Boleh di katakan penulis amat suka membaca imaginasi pengarah-pengarah filem yang suka meletakkan motif dan mesej yang tersendiri. Malaysia masih ketandusan genre filem sebegini. Satu hari nanti.... MUNGKIN.....

Tak nak membebel panjang....

Nama software ni

Ulead Video Studio

Banyak versi. Kena la cari sendiri kat internet kalau nak download. Kalau yang kenal penulis leh bawa pendrive. Copy je.... huhu

Ni la hasil-hasil kerja penulis selama ni.... sila komen key.. =)




Montaj Kelab Sahabat 1 Malaysia UTHM



Montaj Kenangan Kelas Fakulti Pendidikan Teknikal



Hero Malaysia For Fun



Video Klip " Hadapi Dengan Senyuman" Versi Fadzil



Slide Show Sempena Hari Jadi Ibu Ke-54

Semoga semua terhibur =)

- Fadzil -

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by fadzilmahasiswa.blogspot.com Enhanced by fadzilmahasiswa.blogspot.com

Leave a Reply

Fadzil Hanid. Powered by Blogger.