Archive for March 2009


posted by Mohd Fadzil Bin Abdul Hanid on

No comments

Cara cara nak guna Hjsplit

1. Mula mula download Hjsplit, Tekan di sini Hjsplit atau di bawah ;

Hj Spilit download link..... (Mediafire)

Extract guna WINRAR selepas download HJSPLIT..

Kemudian download kesemua part movie. Pastikan anda telah habis download (iaitu Part 1 : (File.001) part 2 : (File.002) part 3 : (File.003) dan seterusnya. Sekiranya ada 4 file, so 4 file lah...

Bukak software HJ-Split. Pilih Join.

File yang dalam part part kecil ni kat hujung tu ada tulis (.001, .002 , .003) dan seterusnya kalau banyak part .



2) Pilih Input File. Dia akan browse dari komputer anda. Pastikan file yang anda pilih itu yang diambil adalah Jenis file .001

3) Pilih file yg nak di-join. Pastikan sumer file berada dlm satu folder.Bila dah setel pilih, click button Start. Dia akan tunjuk window "working"

5) Tunggu sehingga complete. Cepat @ lambat bergantung pada size file tersebut. Harap maklum.

Sekian, Terima kasih. Sebarang pertanyaan pada komen. =)

Fadzil Hanid. Powered by Blogger.