Pin It

Widgets


posted by Mohd Fadzil Bin Abdul Hanid

No comments

Ayuh Harimau Malaysia..... Malaysia Boleh!! Mana Siaran Langsung ni???

Jadual Perlawanan Pasukan Bolasepak Malaysia:

Rabu, 2 Disember - Malaysia (11) vs Timor Leste (0)

Ahad, 6 Disember - Malaysia vs Vietnam

Selasa, 8 Disember - Malaysia vs Cambodia

Jumaat, 11 Disember - Malaysia vs Thailand

Saya tidak ingin membuat ulasan... tapi saya kepilkan ulasan orang lain yang cintakan bola sepak seperti saya....

Ulasan ini diambil daripada Forum

http://www.mesra.net/forum/index.php?s=6c171b6767142a21172cde8737bbb3f8&showtopic=97435&pid=5127403&st=0&#entry5127403


Kejayaan skuad bolasepak negara kita membelasah pasukan Timor Leste dengan jaringan 11-0 kemarin belum boleh kita semua jadikan ukuran untuk team bola negara kita mendapatkan kilauan pingat emas sukan SEA tahun nie...Kenapa gua cakap macam nie??Ini kerana korang pun tahu, pasukan Timor Leste nie baru dibentuk dan pendedahan kepada perlawanan besar pun masih kurang lagi..dan kalau tak silap gua ini adalah pengalaman pertama Timor Leste menyertai sukan SEA nie..Jadi tak hairanlah jika pasukan negara kita nie boleh makan team nie dengan mudah saja...

Lawan yang menjadi batu pengukur kemantapan pasukan negara kita nie bagi gua adalah Vietnam...Apa tidaknya mengikut rekod pertemuan pasukan negara kita dan Vietnam sejak tahun 2001, pasukan negara kita hanya pernah menang sekali saja ke atas Vietnam!!!Jadi, bagi gua pasukan negara sepatutnya belum boleh berasa selesa dan mendabik dada dengan kemenangan besar ke atas Timor Leste yer..

Pada sukan SEA tahun nie, negara kita telah diundi dalam kumpulan A bersama Thailand, Vietnam, Kemboja dan Timor Leste...Dalam perlawanan pembukaan kemarin, Vietnam boleh dikatakan gagah juga kerana telah berjaya seri dengan pasukan Thailand, iaitu pasukan pilihan utama dalam saingan pingat emas sukan SEA nie...Seharusnya pasukan negara kita menunjukkan semangat juang yang tinggi ketika bertemu Vietnam ahad nanti..Jika negara pasukan negara kita menang pada perlawanan menentang Vietnam, boleh dikatakan cerah jugalah peluang pasukan negara ke peringkat suku akhir...


Jika satu masa dulu semasa zaman arwah Datuk Mokhtar Dahari pasukan bolasepak Malaysia adalah salah satu pasukan yang sangat digeruni di Asia, sehinggakan Jepun dan Korea pun akan bergegar lutut jika akan bertemu pasukan Malaysia...tapi kini, apa yang jadi..pasukan negara Jepun dan Korea lebih jauh maju kehadapan meninggalkan negara kita dibelakang...dimanakah silapnya??korang pun tahu juga di mana silapnya...

Harapan gua..ayuh pemain-pemain Malaysia, tingkatkan kemahiran dan tanamkan semangat juang yang tinggi untuk mendapatkan kemenangan dalam setiap perlawanan yang akan kalian hadapi...jangan gentar dan mudah putus asa...aturlah strategi dan gunakan otak dalam setiap tindakan serangan...Semoga kalian semua akan berjaya mengembalikan semangat Harimau Malaya yang satu masa dulu digeruni lawan ....


Terima Kasih la TV Vietnam Kerana bagi LIve kat kami ni rakyat Malaysia ( Sindiran untuk TV di Malsyia termasuk Astro - cukup2la drama Indonesia tu.... bosan dah!! )

NEXT GAME MALAYSIA VS VIETNAM 6/12/2009 4.PM

From
http://vietfootball.blogspot.com/2009/12/watch-sea-games-25-football-tournament.html

Boleh tengok live kat sini http://www.vtc.com.vn/
Pilih channel VTV2 tapi ni tv vietnam la..tapi layan je la..

TQ For All atas bantuan kepada pecinta bola sepak termasuk teman kat sini!!!



Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by fadzilmahasiswa.blogspot.com Enhanced by fadzilmahasiswa.blogspot.com

Leave a Reply

Fadzil Hanid. Powered by Blogger.