Pin It

Widgets


posted by Mohd Fadzil Bin Abdul Hanid on

2 comments

DOWNLOAD - MOVIE : KETIKA CINTA BERTASBIH

Sekadar berkongsi tautan fail sambil membuat rencana akan datang iaitu SANTAI : ADA APA DENGAN CINTA? . Memandangkan hiburan merupakan medium yang di gemari golongan generasi kini, ianya membawa sekali budaya melalu penceritaan. Adalah penting bagaimana untuk memasukkan unsur dakwah ke dalam medium baru ini. Saya kira samaada dalam bentuk novel atau filem yang berunsurkan penceritaan haruslah membawa sekali elemen-elemen yang dapat membentuk sahsiah manusia. Kita lihat sahaja bagaimana impak yang ditinggalkan oleh Novel Ayat-Ayat Cinta dan Ketika Cinta Bertasbih yang menjadi best seller dan di angkat menjadi filem di Indonesia. Di Malaysia, mungkin masih ada, kalau adapun masih banyak yang perlu diperbaiki iaitu seperti drama NurKasih yang popular dan sebelum ini ada saya masukkan link downloadnya di sidebar tetapi telah dibuang kerana terkilan dengan satu rencana di Pancaindera Utusan Malaysia 8 November (Ahad) dengan tajuk Tiz Zaqyah (Watak Nur dalam drama) – Watak Solehah & Gambar Seksi . Hampir-hampir membuatkan kita malu dengan tajuk dan gambar-gambar yang ditonjolkannya dalam akhbar tersebut. Walaupun saya boleh disifatkan melatah kerana ianya hanya lakonan perlu ada sesuatu dalam ikatan faktor lakonan yang menunjukkan ketinggian Islam dengan keperibadian pelakon. Saya tidak ingin bersubahat sama sekali!!!!

Filem Ketika Cinta Bertasbih

Mediafire
( Lihat p/s di bawah jika selepas download tidak tahu nak buat apa)

Part 1 : Ketika Cinta Bertasbih 1
Part 2 : Ketika Cinta Bertasbih 2
Part 3 : Ketika Cinta Bertasbih 3

FILEM Ketika Cinta Bertasbih (KCB) yang diadaptasi daripada novel karya Habiburrahman Syirazi dengan tajuk yang sama menjadi tumpuan sebelum filem ini ditayangkan 11 Jun lalu di Indonesia. Habiburrahman sebelum ini terkenal dengan filem adapatasi novelnya, Ayat-Ayat Cinta. Bagaimanapun, filem kedua daripada novelnya ini mendapat tumpuan lebih meluas kerana uji bakat untuk memilih pelakon filem ini dilakukan tiga bulan setengah melalui siri realiti televisyen yang berlangsung di sembilan bandar raya Indonesia.


Jika anda penggemar novel karya Habiburrahman Syirazi
saya sertakan link dibawah :-
Link download novel. Sila klik sini!!

Dengan bajet RM14 juta, KCB adalah filem termahal pernah dihasilkan Indonesia. Ia ditayangkan di 148 pawagam seluruh negara, memecahkan rekod filem arahan Riri Riza, Laskar Pelangi yang ditayangkan di 115 pawagam pada 2008. Filem lanjutan, KCB 2 kini dijadual ditayangkan pada 17 September, beberapa hari sebelum sambutan Hari Raya Aidilfitri yang dijangka disambut pada 20 September.
KCB mengisahkan masalah mencari cinta sejati dengan cara Islam. Dalam filem ini, sentuhan fizikal antara lelaki dan perempuan dilarang sama sekali. Watak utama, Khairul Azzam dilakonkan M Cholidi Asadil Alam, seorang pelajar Universiti al-Azhar di Kaherah.

Khairul berasal daripada sebuah keluarga sederhana terpaksa bekerja untuk menyara ibu dan adik-adik perempuannya di Yogyakarta. Beliau juga adalah seorang aktivis dan mengamalkan Islam dalam hidupnya dan kegigihannya itu memikat Eliana yang dilakonkan Alice Sofie Norin, anak duta Indonesia.

Khairul bagaimanapun menolak cinta Eliana dan memilih Anna Althafunnisa yang belum pernah dikenalinya. Watak Anna dilakonkan oleh Oki Setiana Dewi. Anna akhirnya bersetuju mengahwini Khairul tapi dengan syarat beliau berjanji tidak akan berpoligami dan menguatkan hujahnya dengan hadis Rasulullah. Pelakon lain yang turut membintangi filem ini adalah Meyda Sefira dan Andi Arsyil Rahman Putra.
Filem ini bagaimanapun turut menimbulkan persoalan mengenai kaitan antara nilai ajaran Islam dan industri perfileman, Seperti filem lain sebelum ini, Ayat-Ayat Cinta, Kun Fayakun, Mengaku Rasul dan Syahadat Cinta, KCB dihasilkan hasil gabungan antara idealisme dan nilai komersil.

Akibatnya, sesetengah pengkritik menganggap tindakan itu menyebabkan terhasilnya filem yang tidak bermutu tinggi. Namun ada juga pengkritik, seperti ahli sejarah filem, Salim Said yang menganggapnya sebagai ilustrasi generasi lama yang cuba mengumpul keuntungan dengan menghasilkan filem bermutu yang memberi manafaat kepada masyarakat.

Rumusan pengarah filem, Deddy Mizwar mungkin memberi jalan tengah untuk semua. Baginya, tidak semestinya suami dan isteri dalam filem berpelukan untuk tontonan umum. Dalam siri televisyen popular arahannya, Para Pencari Tuhan, seorang pelakon lelaki membuktikan cintanya dengan bersedia menyucikan diri dengan air mata isterinya untuk andai Islam membenarkan

P/s

Info :

Semua file ini adalah daripada storage server di MediaFire .. Movie ini rata-rata dalam bentuk RMVB (RealMedia Variable Bitrate). File video RMVB ini walaupun kecil, tetapi ia cantik dan berkualiti DvdRip. Oleh itu, hanya ada player yang tertentu sahaja yg boleh memainkan file rmvb ini. Antaranya adalah GomPlayer, VLC, dan StormCodec.. Tapi saya sarankan StormCodec memangkan codec yang ada pada Stormcodec lah mampu memainkan file ini. Download stormCodec di sini :

Download StormCodec

Dan semuanya dalam bentuk yang telah dipisahkan. Oleh itu, setelah anda download movie tersebut, pastikan anda JOIN file tersebut guna software Hj Split. Untuk Info mengenai Hj Split, baca di bawah.

Download Hj Split kat File attach kat bawah dulu k..

Download Hj Split

Cara menggunakan Hj Split : Sila Klik sini!!!

2 comments

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by fadzilmahasiswa.blogspot.com Enhanced by fadzilmahasiswa.blogspot.com

Leave a Reply

Fadzil Hanid. Powered by Blogger.