Pin It

Widgets


posted by Mohd Fadzil Bin Abdul Hanid on

No comments

Berkenaan Aduan Pengadu pada yang disiarkan dalam Berita Harian pada 11 Jun

Diploma UTHM diiktiraf JPA

MERUJUK aduan pengadu 'MIS', Johor Bahru bertajuk 'Status Diploma KUiTTHO dipersoal' yang disiarkan pada 11 Jun lalu, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) yang sebelum ini dikenali sebagai Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO) ingin mengesahkan bahawa semua program diploma yang ditawarkan, termasuk Diploma Kejuruteraan Elektrik serta Pendidikan seperti aduan sudah mendapat pengiktirafan kelayakan daripada Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) melalui surat bertarikh 20 November 2006.

Program itu setaraf Diploma Kejuruteraan dari institusi pengajian tinggi (IPT) tempatan yang lain bagi maksud lantikan ke jawatan bersesuaian dalam Perkhidmatan Awam Malaysia. Pengesahan pengiktirafan semua program yang ditawarkan di UTHM boleh dilihat melalui laman web JPA di ruangan pengiktirafan kelayakan.

Berhubung aduan pembaca dari Batu Pahat di ruangan ini pada 4 Jun pula, iaitu mengenai penempatan graduan, pihak UTHM ingin menyatakan ia di luar bidang kuasa universiti. Bagaimanapun, persoalan ini akan dibangkitkan kepada pihak berkenaan di Kementerian Pelajaran.

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by fadzilmahasiswa.blogspot.com Enhanced by fadzilmahasiswa.blogspot.com

Leave a Reply

Fadzil Hanid. Powered by Blogger.