Pin It

Widgets


posted by Mohd Fadzil Bin Abdul Hanid on

No comments

Cara cara nak guna Hjsplit

1. Mula mula download Hjsplit, Tekan di sini Hjsplit atau di bawah ;

Hj Spilit download link..... (Mediafire)

Extract guna WINRAR selepas download HJSPLIT..

Kemudian download kesemua part movie. Pastikan anda telah habis download (iaitu Part 1 : (File.001) part 2 : (File.002) part 3 : (File.003) dan seterusnya. Sekiranya ada 4 file, so 4 file lah...

Bukak software HJ-Split. Pilih Join.

File yang dalam part part kecil ni kat hujung tu ada tulis (.001, .002 , .003) dan seterusnya kalau banyak part .



2) Pilih Input File. Dia akan browse dari komputer anda. Pastikan file yang anda pilih itu yang diambil adalah Jenis file .001

3) Pilih file yg nak di-join. Pastikan sumer file berada dlm satu folder.Bila dah setel pilih, click button Start. Dia akan tunjuk window "working"

5) Tunggu sehingga complete. Cepat @ lambat bergantung pada size file tersebut. Harap maklum.

Sekian, Terima kasih. Sebarang pertanyaan pada komen. =)

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by fadzilmahasiswa.blogspot.com Enhanced by fadzilmahasiswa.blogspot.com

Leave a Reply

Fadzil Hanid. Powered by Blogger.